granis

Administratör
Forumpersonal
Guldmedlem
Nu har det gått över ett år sen vi först startade!
Källkod:
2010-09-28 05:38:32 [INFO] Starting minecraft server version 0.2.1
Mycket har hänt sen dess även om vi fortsatt med fokus på det som gjorde att jag startade en egen server från början, dvs. griefskydd, uptime och att det man bygger får vara kvar.

Servrar
Vi har avverkat inte mindre än 4st servrar (om jag minns rätt), Glesys VPS, hetzner X5, hetzner EQ4 och sen hetzner EQ10.

Det har funnits lite planer på att hemmahosta istället för att minska månadskostnaderna och på så vis garantera fortsatt överlevnad för Xtralarge trots dalande spelarintresse. Nu har Hetzner lanserat en oerhört prisvärd lösning (i mina ögon..) där vi får en server för 440kr per månad istället för 1050kr/månad som det är nu.

Det negativa med det hela är startupfee'n på 1350kr. Här hoppas jag att trogna och nya medlemmar kan hjälpa till lite extra, ännu en gång.

Förändringar
Vi har fortfarande inte spikat hur vi ska göra med mappen. Det finns dels idéer om en ny mer survival-inriktad värld samtidigt som jag känner lite för att leva upp till Xtralarge-namnet och strunta i en ful border och utöka nuvarande mappen till det extrema.

När det kommer till ekonomin vill jag köra lite förändringar där också, tar gärna emot konkreta förslag. Självklart håller jag span i de trådar som finns. Godmode har ju blivit lite "overkill" och jag vet att många inte ens vill ha den auto-enablad. Där finns en idé om livförsäkring, t.ex. om du dör får du valet att betala X credits eller tappa dina items.

Kanske kan vara nåt för att få ekonomin att gå runt, samtidigt som man blidkar båda läger :cool:

Utöver det är jag öppen för förslag på plugins, men se gärna till att de är någorlunda välutvecklade och har fler än 1 utvecklare så vi inte blir strandade när de tar semester. Minecartmanialiknande funktioner är något jag vill ha tillbaks ingame, så det behövs ej föreslås. :D


Servern jag pratar om är EX4 - http://www.hetzner.de/hosting/produkte_rootserver/ex4
Många trogna har hjälpt till med serverhyran i flera månader, stort tack till er! September/Oktober var första månaden vi gick back sen förra julen :)
 
1_0.jpg


Donationsstatus för ny server:
barimg.php
 
Grattis!
Och det låter som ett bra alternativ till server som tjänar in på tre månader, typ.
Ska se om jag kan komma ihåg att bonusdonera ikväll.

Visst skulle hemmaserver vara billigare, men ger mer jobb och semesterrisker. :p
Co-location på PRQ verkade halvdyrt dock, har inte kollat andra heller.
 
Grattis servern :D

Dessutom är det precis ett år sen jag köpte minecraft idag, så jag säger grattis till mig själv också :D
 
Grattis! Ska se tilll att donera lite med när jag kommer hem och får tag på ett nytt Visa, just nu sönderbränd i Turkiet med borttappat Visa men väldigt god öl och sprit iaf...
 
Tillbaka
Topp