granis

Administratör
Forumpersonal
Guldmedlem
Kan jag göra en egen portal till Nether?
-NEJ. Vi kommer inte att använda vanilla-Nether, så då kommer inte Notch's obsidian portaler till Nether att fungera heller. Detta är för att säkra världen mot griefing då alla portaler som man skapar får en spegelportal på andra sidan och folk då kan spamma portaler som kommer att ploppa upp överallt, spelar ingen roll om något är byggt där eller inte, en portal dyker upp där.

Hur kommer man till Nether då?
-Vi har en central Nether-portal i Xtraville till att börja med där folk kan teleporta till Nether. Längre fram kommer vi möjligvis att ha det så att folk kan köpa en Nether portalzon till privatskydd t.ex men just nu har vi bara plan på en portal.

Är monster på i Nether då?
-Ja, ghasts och zombie pigmen är de vanliga invånarna i Nether som kommer att plåga er tillvaro där. Viktigt: Eldbollarna som ghasts skjuter på folk tar sönder allt material mindre starkt än cobble/stone. Så bygg inte hus i wool/glas. ;)
Det kommer också att finnas en startzon som är skyddad (mot spelare) som är byggd av ghast-tåligt material där man teleporteras in så man inte dör (direkt).

Vart får jag bygga i Nether då?
-Samma regler som i "vanliga" världen gäller i Nether. Bygg inte nära folks synliga byggen om dom inte har sagt att det är ok. Annars får du bygga vart du vill osv.

Vad för grief-regler gäller i Nether?
-Precis samma regler som vi har i den vanliga världen. Rör inte kistor/andras byggen etc etc. Ska inte behövas sägas men vi gör det ändå så kanske det sjunker in.

uppdaterat
/DiePrinzen
 
Topp