granis

Administratör
Forumpersonal
Guldmedlem
Nu gör jag en kovändning, och öppnar Xtralarge igen!

Jag upptäckte nyligen den underbara världen av multiservrar och då blev det ett betydligt enklare beslut, att starta upp igen.
En underlättande del är också att det numera finns riktigt bra plugins för bakåtkompatibilitet med nya klienter.

Det här betyder att gamla Xtralarge ("world", terranova, xtranether, xtracreative, osv) kan fortsätta precis som innan.
Samtidigt kan jag lägga till nya servrar och testa nya versioner med lätthet.

Servern tillåter klienter mellan 1.14.4 och 1.15.2 i skrivande stund. Däremot kör gamla världarna ("trias") fortfarande 1.14.4.
Men det går alltså utmärkt att hoppa in med sin 1.15.2 klient och spela vidare ändå.

Nytt pga multiserver-funktionen blir en liten server-väljare, som syns i bild nedan. Man klickar bara på vilken server(gubbe) man vill spela på, så skickas man dit.
Nästa inloggning så hamnar man på den man senast spelade på.

För att komma tillbaka skriver man /server lobby. Men det är ett work-in-progress och kommer förhoppningsvis bli lite mer intuitivt framöver.

Det finns vissa begränsningar kvar på gamla servern, som jag ännu inte lyckats fixa.
Bland annat så är pet-detective inaktiverat. Upptäcker ni något som inte funkar som det gjorde förr så skriva gärna en rad här i tråden.

V0Q8hF6.png
 

ravvie

Känd medlem
Guldmedlem
Det var väldigt spännande att känna av nostalgin genom att gå in på servern och vandra runt.
Jag har många fina och roliga minnen, men det högg till i hjärtat att se Snoogiloos namn på vårt gemensamma hus i Xtraville.
Han är saknad. <3
 

sm6vit

Moderator
Forumpersonal
Guldmedlem
Har spelat en del nu på den nya kartan! Gillar det enkla vanilla spelandet och att spela på en färsk karta. Har även fått besök av ClowneN som har börjat bygga en bas intill mej :)

Hoppas att fler ansluter så vi kan få igång Xtralarge igen!
 

sloud

Känd medlem
Kul med en nystart. Var många år sen jag spelade minecraft, men har fått ett sug nu på sistone. Så jag hoppade in på servern och (fick likt många andra) en liten deja-vu. Himla kul att återuppleva några minnen och kanske börja spela lite igen.

Har precis gett mig in i Survival världen, får se vad livet ger ^^
 

DdreazZ

Medlem
"Hej alla gamla vänner! Jag har fullständig brainmelt, hur loggar jag in på servern? Tack! Försöker visa min son på 5 år mina gamla byggen innan hans tid."

Kom in nu, dock så står det: Hey, sorry you cant do that here. Detta kommer när jag försöker öppna dörrar osv,
 
Senast ändrad:

Copa

Medlem
Vad kul att servern är kvar :) Inte varit inne på år och dar så laddar ner Minecraft så jag kan kika på mitt borgbygge :)
 
en sak bara. kan man få tebax sitt privatskydd? har rätt stort område och det är lätt bökigt med mobs samt att det varit nån form a griefer här.
 

BigMistress

Ny medlem
Hej! Kul att servern är uppe igen. Jag har dock stött på trippelproblem. ;) First... PigMistress kommer jag inte in på längre. Så jag startade BigMistress istället (också herrans länge sedan). Kul är också att jag inte kommer in på det konto heller, så jag har startat ett tredje konto, nu idag,..... *trumvirvel* GrisMistress. Dock går det av någon anledning inte att registrera sig som medlem i detta forum, med mitt nya senaste konto då alltså. Så jag får liksom inte full access på servern. Hjälp hade uppskattats. Problemet är alltså att jag endast kommer till Logga in. Finns inget val som säger "registrera dig" här i forumet.
 
Topp